Kuru İncir
Dünya incir rekoltesinin yaklaşık %70’I Türkiye’de gerçekleşmektedir. Ege Bölgesi’nde üretimi gerçekleştirilmekte olan incirin basilica bölgeleri İzmir, Ödemiş, Tire, Aydın, Germencik, ve Ortaklar’dır.
İncirler, boylarına ve diziliş şekillerine göre iki temel gruba; ayrıca, ekstra, 1. Sınıf, 2. Sınıf ve endüstriyel olmak üzere dört ayrı kalite sınıfına ayrılırlar. Diziliş şekilllerinin Natural, Lerida, Garland, Protoben, Pulled, Layer ve Bağlama gibi farklı isimleri vardır.

Bu sınıftaki incirlerin maksimum 40 adette en az 1 Kilograma eşit olması gerekir.

Bu sınıftaki incirlerin 41 – 45 adette en az 1 Kilograma eşit olması gerekir.

Bu sınıftaki incirlerin 46 – 50 adette en az 1 Kilograma eşit olması gerekir.

Bu sınıftaki incirlerin 51 – 55 adette en az 1 Kilograma eşit olması gerekir.

Bu sınıftaki incirlerin 56 – 60 adette en az 1 Kilograma eşit olması gerekir.

Bu sınıftaki incirlerin 61 -65 adette en az 1 Kilograma eşit olması gerekir.

Bu sınıftaki incirlerin 66 – 70 adette en az 1 Kilograma eşit olması gerekir.

Bu sınıftaki incirlerin 71 – 80 adette en az 1 Kilograma eşit olması gerekir.

Bu sınıftaki incirlerin 81 – 100 adette en az 1 Kilograma eşit olması gerekir.

Bu sınıftaki incirlerin 101 – 120 adette en az 1 Kilograma eşit olması gerekir.

Bu sınıftaki incirlerin en az 121 adette en az 1 Kilograma eşit olması gerekir.





