Fındık
Fındık üretimi Karadeniz Bölgesi’nde 2 alt bölüme ayrılmaktadır:
1. Bölge (Doğu Karadeniz Bölgesi): Ordu, Giresun, Rize, Trabzon ve Artvin
2. Bölge (Batı ve Orta Karadeniz Bölgesi): Samsun, Sinop, Kastamonu, Bolu, Düzce, Sakarya, Zonguldak ve Kocaeli
Sert kabuğundan çıkarılmış 9 – 11 mm çapındaki fındıklardır.
Sert kabuğundan çıkarılmış 11 – 13 mm çapındaki fındıklardır.

Sert kabuğundan çıkarılmış 13 – 15 mm çapındaki fındıklardır.

Sert kabuğundan çıkarılmış 14 – 16 mm çapındaki fındıklardır.
İç fındığın kavrulmasıyla hazırlanmış olan fındık çeşididir. Arzu edilen kavurma derecesine göre hafif, orta veya çok kavrulmuş şekilde, yine isteğe bağlı olarak zarsız veya zarlı hazırlanabilir.
İç fındığın kavrulmasıyla hazırlanmış olan fındık çeşididir. Arzu edilen kavurma derecesine göre hafif, orta veya çok kavrulmuş şekilde, yine isteğe bağlı olarak zarsız veya zarlı hazırlanabilir.

İç fındığın kavrulmasıyla hazırlanmış olan fındık çeşididir. Arzu edilen kavurma derecesine göre hafif, orta veya çok kavrulmuş şekilde, yine isteğe bağlı olarak zarsız veya zarlı hazırlanabilir.

İç fındığın kavrulmasıyla hazırlanmış olan fındık çeşididir. Arzu edilen kavurma derecesine göre hafif, orta veya çok kavrulmuş şekilde, yine isteğe bağlı olarak zarsız veya zarlı hazırlanabilir.

Naturel veya kavrulmuş iç fındığın tekniğine uygun olarak milimetrik boylarda (2-4 mm, 3-5 mm vs) parçalar halinde kesilmesiyle hazırlanır.

İç fındığın tekniğine uygun olarak öğütülmesiyle hazırlanır.