Fındık

Fındık Genel BakışÇiğKavrulmuşKıyılmışÜrün Özellikleri Fındık üretimine elverişli koşullara sahip az sayıdaki ülkelerden biri olan Türkiye; Dünya fındık üretiminin yaklaşık %75’ini gerçekleştirmektedir. Fındık üretimi Karadeniz Bölgesi’nde 2 alt bölüme ayrılmaktadır: 1. Bölge (Doğu Karadeniz Bölgesi): Ordu, Giresun, Rize, Trabzon ve Artvin…
Fındık
Genel BakışÇiğKavrulmuşKıyılmışÜrün Özellikleri
Fındık üretimine elverişli koşullara sahip az sayıdaki ülkelerden biri olan Türkiye; Dünya fındık üretiminin yaklaşık %75’ini gerçekleştirmektedir.
Fındık üretimi Karadeniz Bölgesi’nde 2 alt bölüme ayrılmaktadır:
1. Bölge (Doğu Karadeniz Bölgesi): Ordu, Giresun, Rize, Trabzon ve Artvin
2. Bölge (Batı ve Orta Karadeniz Bölgesi): Samsun, Sinop, Kastamonu, Bolu, Düzce, Sakarya, Zonguldak ve Kocaeli
9-11 mm

 

Sert kabuğundan çıkarılmış 9 – 11 mm çapındaki fındıklardır.

11-13 mm

 

Sert kabuğundan çıkarılmış 11 – 13 mm çapındaki fındıklardır.

13-15 mm

Efes Tarım

Sert kabuğundan çıkarılmış 13 – 15 mm çapındaki fındıklardır.

14-16 mm

Efes Tarım

Sert kabuğundan çıkarılmış 14 – 16 mm çapındaki fındıklardır.

9-11 mm

 

İç fındığın kavrulmasıyla hazırlanmış olan fındık çeşididir. Arzu edilen kavurma derecesine göre hafif, orta veya çok kavrulmuş şekilde, yine isteğe bağlı olarak zarsız veya zarlı hazırlanabilir.

11-13 mm

 

İç fındığın kavrulmasıyla hazırlanmış olan fındık çeşididir. Arzu edilen kavurma derecesine göre hafif, orta veya çok kavrulmuş şekilde, yine isteğe bağlı olarak zarsız veya zarlı hazırlanabilir.

13-15 mm

Efes Tarım

İç fındığın kavrulmasıyla hazırlanmış olan fındık çeşididir. Arzu edilen kavurma derecesine göre hafif, orta veya çok kavrulmuş şekilde, yine isteğe bağlı olarak zarsız veya zarlı hazırlanabilir.

14-16 mm

Efes Tarım

İç fındığın kavrulmasıyla hazırlanmış olan fındık çeşididir. Arzu edilen kavurma derecesine göre hafif, orta veya çok kavrulmuş şekilde, yine isteğe bağlı olarak zarsız veya zarlı hazırlanabilir.

Kıyılmış İç Fındık

Efes Tarım

Naturel veya kavrulmuş iç fındığın tekniğine uygun olarak milimetrik boylarda (2-4 mm, 3-5 mm vs) parçalar halinde kesilmesiyle hazırlanır.

Öğütülmüş Toz Fındık

Efes Tarım

İç fındığın tekniğine uygun olarak öğütülmesiyle hazırlanır.